Kun väki vähenee, ovat perinteet tärkeitä: Siellä ilmenee, että karjalaiset asettavat ruokapöytänsä huoneen pitkää seinää vasten poikittain, toisin kuin venäläiset.

Sama tilanjako vallitsi jo primitiivisessä pystykodassa, Meri kertoo. Tallinnalaissyntyinen Lennart Meri — tunnetaan kirjailijana, elokuvantekijänä ja poliitikkona. Vuosina — hän toimi Viron presidenttinä. Koska Meren isä oli diplomaatti, asui perhe luvulla Pariisissa ja Berliinissä. Meri kävi kaikkiaan yhdeksää eri koulua ja oppi niissä erinomaisesti neljää eri kieltä: Myöhemmin tuli vielä erinomainen suomen kielen taito.

Kun Neuvostoliitto vuonna miehitti Viron, Meren perhe oli Tallinnassa. Perhe karkotettiin Siperiaan, mistä he pääsivät palaamaan Viroon vuonna Siellä Lennart Meri kävi oppikoulun, opiskeli sitten historiaa ja kieliä Tarton yliopistosta ja valmistui sieltä vuonna Omalta alalta ei kuitenkaan "irronnut" töitä, joten Meri työskenteli ennen uutta itsenäistymistä mm.

Vanemuine-teatterin johtajana, Viron radion kuunnelmatoimittajana ja Tallinnfilmissä ohjaajana, käsikirjoittajana ja tuottajana. Kaiken ohessa Meri matkusti huomattavan pitkiä matkoja suomensukuisten kansojen parissa, kirjoitti aiheesta ja filmasi niistä dokumenttielokuvia. Ensimmäisen kirjansa, matkakuvauksena Keski-Aasiasta hän julkaisi vuonna Kaikkiaan kirjoja kertyi kymmenen, niistä neljä on suomennettu.

Meri oli yksi laulavan vallankumouksen johtohahmoista. Vuonna hän perusti Eesti Instituutin, organisaation, jonka tarkoitus oli esitellä Viron kulttuuria ulkomailla. Ensimmäinen instituutti avattiin Helsingissä. Viron uudelleenitsenäistyttyä vuonna hänestä tuli maan ulkoministeri. Seuraavana vuonna hän toimi hetken Viron Suomen-suurlähettiläänä ennen valintaansa ensimmäiseksi uuden itsenäisen Viron presidentiksi.

Hän hoiti tehtävää kaksi kautta vuoteen asti. Vuonna Viron vasta nimitetty Suomen suurlähettiläs Lennart Meri kertoi ajatuksistaan niin maiden suhteista kuin veljeskansojen asemasta Neuvostoliiton raunioille nousseella Venäjällä. Suomenlahden yli voi kirkkaalla säällä nähdä paljain silmin. Läheisyys ei kuitenkaan yksin selitä sitä, miksi suomalaiset ja virolaiset tuntevat toisensa niin hyvin. Oli nimittäin aika, jolloin lähelle oli pitkä matka ja vain radio- ja tv-signaalit ylittivät Suomenlahden.

Tähän artikkeliin on koottu ajankuvia, dokumentteja ja yhteisohjelmia, joiden kautta me olemme oppineet Viroa tuntemaan. Eläköön Suomi ja Viro, enemmän kuin vain naapurit — elagu Soome ja Eesti, rohkem kui ainult naabrid! Udmurtit ovat suomalaisten kaukaisia kielisukulaisia Keski-Venäjällä.

Teollistuneiden kaupunkien ulkopuolella muinaisusko ja kansanperinne elävät edelleen, vaikka laulavat mummotkin seuraavat nykyaikaista mediaa. Pop- ja rockmelodioita udmurtiksi laulavat mummut valittiin maaliskuussa Venäjän euroviisuedustajiksi.

Siihen mennessä isoäitiryhmä oli villinnyt yleisöä ja mediaa jo monen vuoden ajan. Samuli Putro on tunnettu Zen Cafén lisäksi soolourastaan. Muusikko Samuli Putro mielletään monesti oivaltavana älykkönä, joka osaa kirjoittaa uskottavasti niin teinitytön kuin ehtoopuolella olevan vanhuksen sielunmaisemasta.

Putron luotsaama yhtye, suomirockin kärkikastiin noussut Zen Café ilmoitti jäävänsä tauolle vuonna Tämän jälkeen Putro ryhtyi soolouralle. Merkittävä ura on sisältänyt hittejä, palkintoja sekä itsensä tutkiskelua.

Elävä arkisto kokosi Samuli Putron haastatteluita, live-esiintymisiä ja musiikkivideoita vuosien varrelta.

Yrjö Kostermaa loihti Vernen romaanista kuunnelman Ranskalainen tieteiskirjailija Jules Verne kirjoitti sukellusveneistä ja avaruusmatkailusta aikana, jolloin höyryveturi oli kehittynein liikkumismuoto. Antero Alpola ja Yrjö Kostermaa loihtivat vuonna samannimisen alkuperäisteoksen pohjalta kuunnelman Sukelluslaivalla maapallon ympäri. The video amassed hundreds of thousands of views in a single day.

Ensio Rislakin kirjoittama näytelmä Ruma Elsa hurmasi filmillä toistamiseen , kun suomalaisen nukketeatterin uranuurtaja Sirppa Sivori-Asp ohjasi sukupolvien välistä kuilua kuvaavan ilottelun — ja samalla Suomen ensimmäisen musikaalin — musiikkielokuvaksi. Uutistoimitus tutki naisten sukupuolista häirintää. Ylen tv-uutiset selvitti vuonna osallistuvan journalismin keinoin, saiko yksinäinen nainen kulkea ulkona rauhassa.

Helsingin rautatieasemalla tehdyssä kokeilussa "houkutuslinnun" ympäröi hetkessä kokonainen seuraa etsivien miesten parvi. Tammikuussa nousi kohu punkyhtyeen maahantulosta. Tammikuussa Suomessa nousi kohu punkyhtye Sex Pistolsin maahantulosta. Brittiyhtyeen pelättiin vaikuttavan vahingollisesti maan nousevaan polveen. Kun aurinko porottaa niin, ettei kirjan sivuista selvää saa, voi hyvän kirjan parissa rentoutua myös kuuntelemalla sitä.

Äänestä suosikkiseikkailusi katsottavaksi Areenaan! Tämän artikkelin pääosassa on toimittaja Oke Jokinen, mies, joka ei varsinaiselta työltään ollut toimittaja lainkaan. Siitäkin huolimatta — vaiko juuri siksi — yleisö oppi vuosina — tuntemaan juuri hänen selkeän radioäänensä merkkinä hyvin toimitetulle ja erinomaisesti taustoitetulle ohjelmalle.

Erityisen mielellään Jokinen teki juttuja Virosta. Vuonna esitetyssä Kamrat Eesti -sarjassa toimittaja Anna Laine kiersi Viroa ja selvitti, millainen valtio naapurimaastamme oli kehittynyt. Myös monissa muissa suomalaislehdissä on käsitelty tämän viikon aikana Viron itsenäisyyttä sekä Suomen ja Viron välisiä suhteita.

Liputus alkaa aamukahdeksalta ja päättyy auringon laskiessa. Sisäministeriön liputusmääräys koskee valtion virastoja ja laitoksia koko Suomessa. Ministeriö suosittaa myös yleistä liputusta naapurimaan merkkipäivän kunniaksi. Juhlaliputuksella huomioidaan Suomelle läheisten Baltian maiden erityinen merkkivuosi.

Vastaava liputus järjestettiin jo Liettuan satavuotispäivän kunniaksi Ulkomaankauppatilasto on virallinen tietolähde Suomen tuonnista, viennistä ja kauppataseesta. Lisäksi ulkomaankaupan tilastoinnin käytännön soveltamisesta on annettu komission asetuksilla ja päätöksillä yhtenäiset määritelmät ja menetelmät. Ulkomaankaupan tilastotiedot kerätään EU: Tiedot jäsenmaiden välisestä kaupasta kerätään erillisen menettelyn avulla, jota kutsutaan Intrastat-järjestelmäksi.

Sisä- ja ulkokaupan tilastotiedot julkistaan yhtenä ulkomaankauppatilastona. Ennakkotiedot ulkomaankaupasta saadaan noin 6 viikon kuluttua tilastokuukauden päättymisestä ja yksityiskohtaiset tavaratilastot noin 9 viikon kuluessa. Tavaroiden keskeisin luokittelustandardi on EU: Se on tavaroiden yksityiskohtaisin luokitusjärjestelmä ulkomaankauppatilastoissa. Tilastot julkaistaan myös hieman karkeammilla tuote-, toimiala- ja käyttötarkoitusluokituksilla.

Tarkemmat tiedot ulkomaankaupan tilastojen laadintaperusteista ja julkaisemisesta käyvät ilmi tilastointiperiaatteiden käsikirjasta sekä Intrastat-oppaasta. Käytämme sivustollamme evästeitä cookies , jotta sivustomme kehittäminen perustuu oikeaan käyttäjätietoon.

Travail et entrepreneuriat à Helsinki. Gestion et recyclage des déchets. The Infopankki website is published by the City of Helsinki, and it is funded by the state and the Infopankki member municipalities. Maaseudun Tulevaisuuden viikonloppunumero ilmestyi jo eilen vironkielisellä nimellä Maaelu Tulevik. Vie quotidienne en Finlande. Välistä vaikutteiden siirtyminen eri kansakuntien välillä taas yllättää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *