Croce kuunteli luvun alussa Woody Guthrieta , Jimmie Rodgersia , merimieslauluja sekä englantilaisia ja irlantilaisia balladeja. Hän valmistui Villanovan yliopistosta vuonna pääaineenaan psykologia. Croce meni naimisiin collegen-aikaisen tyttöystävänsä Ingrid Jacobsonin kanssa Pariskunta esiintyi jonkin aikaa duona Itä- ja Etelä-Yhdysvaltain collegeissa, baareissa ja kahviloissa.

Se ei kuitenkaan myynyt hyvin, joten Crocet lopettivat kiertämisen ja asettuivat asumaan Pennsylvanian maaseudulle Lyndelliin. Croce teki Lyndellissä töitä rekkakuskina ja soitti iltaisin paikallisissa baareissa. Pariskunta sai siellä ensimmäisen lapsensa.

Hän lähetti kasetin New Yorkiin tuottajille, joihin musiikki teki vaikutuksen. Croce aikoi pitää taukoa toista albumiaan seuranneen kiertueen jälkeen viettääkseen aikaa vaimonsa ja poikansa kanssa. Hän oli jo nauhoittanut kolmannen albuminsa I Got a Name , joka julkaistiin kaksi viikkoa hänen kuolemansa jälkeen. Crocen suosio kasvoi heti hänen kuolemansa jälkeen. Tapaninpäivä osoittautui Jimille ennätykselliseksi myös koko päivän katselussa, sillä kanava tavoitti päivän aikana yli 1,4 miljoonaa katsojaa.

Kanavan ohjelmatarjonta koostuu pääasiassa ulkomaalaisista televisiosarjoista, mutta televisiokanavalla lähetetään myös kotimaisia sarjoja. Suurimmaksi osaksi Jim-kanavalla esitetään matkailu- ja ruokaohjelmia, luonto-ohjelmia, harrastusohjelmia, viihteellisiä asiaohjelmia, dokumentteja ja autoiluun liittyvää ohjelmistoa.

Jim esittää myös julkkis- ja ajankohtaisohjelmia. Syksyn aikana kotimainen Poliisit -realitysarja rikkoi Jimin katsojaennätyksen moneen kertaan. Nykäsen Matti -sarjan ensimmäinen jakso keräsi   katsojaa, mikä päihitti Poliisit -sarjan ennätyksen yli   katsojalla. Ennen Jim-kanavan aloittamista kanavapaikalla toimi Nelosen digitaalisessa televisioverkossa Nelonen Plus -kanava. Kanava kuitenkin lakkautettiin, ja tilalle tuli televisiokanava Jim. Nelonen Plus -kanavan ohjelmisto koostui pääasiassa tv-peleistä , ostosruudusta ja chateista , mutta silloin tällöin kanavalla nähtiin myös uutisia, elokuvia, motoGP: Kanava toimi vuosina Ohjelmia on mahdollista katsoa myös Ruudussa.

Tämä artikkeli käsittelee televisiokanavaa. Sanan muita merkityksiä on lueteltu täsmennyssivulla.

Päätettyään lopettaa opiskelun Morrison harkitsi muuttoa New Yorkiin. Hän jäi kuitenkin Kaliforniaan ja muutti Los Angelesin Venicen kaupunginosaan muiden taiteilijoiden ja hippien joukkoon. Hän ilmoittautui yliopiston kursseille vain välttääkseen armeijan kutsunnat.

Venicessa Morrison käytti aikaansa kirjoittamiseen ja LSD: Hän kuvaili kirjoituksissaan sitä, kuinka hän kuuli mielessään rockmusiikkia ja kirjoitti runojaan sopimaan siihen: Morrison piti opiskelutoverinsa, kosketinsoittaja Ray Manzarekin musiikista ja kävi tämän yhtyeen konserteissa. Kesäkuussa Morrison oli mukana yhtyeen keikalla kitaristin sijaisena; soittotaidoton Morrison vain seisoi lavalla kitara kädessään, jotta yhtye olisi täysimiehinen ja saisi esiintymispalkkionsa.

Morrisonista tuli Doorsin laulusolisti, mutta ensimmäisillä keikoilla Manzarek vielä lauloi useimmat kappaleet. Toukokuussa Morrison määrättiin kutsuntoihin, mutta hänen onnistui vakuuttaa lääkärit sopimattomuudestaan armeijaan.

Levy-yhtiö Columbia ei ollut yhtyeestä enää kiinnostunut ja vapautti heidät keväällä sopimuksesta ennen ensimmäistäkään levytystä. Samalla viikolla yhtye sai potkut vakioesiintymispaikastaan, mutta sai pian sen jälkeen paremman sopimuksen Whisky a Go Go -klubille. Yhtye sai Morrisonin viinan- ja huumehuuruisten lavasekoilujen sekä liian äänekkään soittamisen johdosta useasti potkut, mutta omistaja otti sen aina takaisin. Morrisonin huumeiden käyttö kiihtyi vuoden aikana.

Hänen pieni vuokra-asuntonsa oli kannabissiementen ja ruotien täyttämä, ja hän saattoi käyttää LSD: Doorsin muut jäsenet käyttivät huumeita paljon kohtuullisemmin ja sen sijaan mietiskelivät tunnetun gurun Maharishin johdolla, mistä Morrison ei ollut kiinnostunut. The Doors sai levytyssopimuksen Elektralta ja levytti esikoisalbuminsa, joka julkaistiin tammikuussa Pidän ajatuksista murtautua sovinnaisen järjestyksen piiristä tai sen heittämisestä menemään — minua kiinnostaa kaikki, mikä koskee kapinaa, sekasortoa, kaaosta ja erityisesti toimintaa, jolla ei näytä olevan tarkoitusta.

Morrison suhtautui vakavasti haastatteluihinsa ja antoikin toimittajille paljon kirjoitettavaa syvällisillä selityksillään siitä, mihin Doors pyrki musiikillaan. Hän selvitti ennen jokaista konserttia, keitä kirjoittajia yleisössä oli ja mikä heidän lukijakuntansa oli. Hän valmistautui huolellisesti myös valokuvaussessioihinsa. Parturilleen hän näytti malliksi Aleksanteri Suuren patsaasta otettua valokuvaa. Juopuneena Morrisonin lavaesiintymiset olivat epätasaisia: Vogue kirjoitti marraskuussa Morrisonista: Hänen laulunsa ovat aavemaisia, täynnä freudilaista symboliikkaa, runollisia mutta eivät söpöjä, tulvillaan viittauksia seksiin, kuolemaan, tuonpuoleiseen The Village Voice , muiden muassa, kutsui nahkaan pukeutuvaa Morrisonia uudeksi merkittäväksi seksisymboliksi.

Vaikka Morrison olikin Doorsin valovoimainen tähti ja managerit ehdottivat hänelle jopa yhtyeen jättämistä, Jim tunsi yhä vahvasti olevansa osa Doorsia. Manzarek kuvaili, kuinka Morrison oli konserteissa kuin transsia tavoitteleva samaani, jonka läpi taustalla soittava bändi antoi sähköiskuja uruilla ja rumpukompeilla.

Vuoden alussa yhtyetoverit alkoivat huolestua Morrisonin jokapäiväisestä juopottelusta. Jotta kolmas albumi saataisiin tehtyä, Morrisonille hankittiin paimentajaksi roudari Bobby Neuwirth. Kesällä Morrison oli jo niin pettynyt rocktähteyteen, että hän suorastaan halveksui yleisöään ja alkoi jopa sylkeä sen päälle.

Häntä häiritsi se, että palvovaa yleisöä veti puoleensa hänen seksi-idolin maineensa eikä runouden ja hyvin tehdyn kokeilevan musiikin älykäs ja joustava yhdistelmä. Myös hänen äänensä alkoi kärsiä jatkuvasta ryyppäämisestä, joskin vielä alkuvuodesta Village Voicen lukijat äänestivät hänet vuoden laulajaksi.

Yhtyeen suosio kuitenkin kasvoi koko ajan, eikä Morrison lopulta toteuttanut uhkaustaan. Doorsin kolmas albumi nousi albumilistan ykköseksi. Morrison yhdisti matelijat alitajuntaan ja pahuuden voimiin. Kiertue meni muuten hyvin, mutta Amsterdamissa Morrison ei kyennyt esiintymään sammuttuaan ennen konserttia.

Vuoden lopulla Morrison alkoi suunnitella julkaisevansa runojaan. Runot olivat seksuaalisia, groteskeja, synkkiä ja tuskaisia. Keväällä Morrison esiintyi Feast of Friends -dokumenttielokuvan kuvauksissa. Morrison alkoi usein joutua viranomaisten hampaisiin epäsovinnaisen lavakäyttäytymisensä ja provokaation takia, joka joillain keikoilla johti pienimuotoisiin yleisömellakoihin.

Viimeinen pisara virkavallalle oli 1. Morrison sai neljä päivää konsertin jälkeen syytteen säädyttömästä ja irstaasta käytöksestä, sopimattomasta itsensä paljastamisesta, julkisesta rienaamisesta ja juopumuksesta. Kohu laajeni maanlaajuiseksi, ja syytteiden seurauksena moni suuri kaupunki Yhdysvalloissa kielsi Doorsin esiintymiset ja radioasemat lopettivat yhtyeen soittamisen.

Maaliskuun lopulla Morrisonista annettiin pidätysmääräys. Morrisonin suhde Pamela Coursoniin jatkui, vaikkakin riitaisena. Pamela ei pitänyt Morrisonin juopottelusta eikä Morrison Pamelan nalkuttamisesta, hyväksikäyttävistä ystävistä ja rauhottavien aineiden käytöstä. Kummallakin oli ollut suhteen aikana lukuisia seksikumppaneita.

Morrison palasi Floridaan syyskuussa ja esitti tuomareille olevansa syytön. Morrisonin mukaan hänellä oli ollut kyseisessä konsertissa housujen alla bokserit, eikä mitään näkynyt, kun hän alkoi laskea housujaan [61]. Oikeudenkäynti määrättiin seuraavan vuoden huhtikuuksi. Kohta Morrisonin seurue häiriköi lentokoneessa, ja hänet pidätettiin Phoenixissä. Ilmarosvouslain rikkomisesta Morrisonia uhkasi enimmillään kymmenen vuoden vankeustuomio ja Floridan tapauksesta lisäksi kolmen vuoden vankeus.

Morrison oli kasvattanut välillä kokoparran. Niin albumin musiikkia kuin Morrisonin lauluakin kehuttiin vuolaasti. Keskikesällä Morrison vihittiin rockkriitikko ja papitar Patricia Kennelyn kanssa uuspakanallisissa häissä. Floridan-konserttia koskeva oikeudenkäynti alkoi elokuussa Valamiehistö totesi Morrisonin syylliseksi rivoihin puheisiin ja itsensä paljastamiseen.

Kaksi muuta syytettä hylättiin, jopa juopumussyyte, vaikka Morrison itsekin oli myöntänyt olleensa humalassa. Konsertti New Orleansissa joulukuussa jäi Morrisonin viimeiseksi esiintymiseksi Doorsin kanssa. Marraskuussa Patricia teki abortin hänen ja Jimin yhteisestä sopimuksesta. Hän suunnitteli runoalbumin tekemistä, levytti Doorsin kanssa uutta albumia sekä neuvotteli elokuvissa ja näytelmissä esiintymisestä.

Morrisonia oli ahdistanut Los Angelesissa se, että hän ei siellä saanut itse määrätä omasta elämästään. Hän alkoikin suunnitella Pamelan kanssa muuttoa Pariisiin vähintään puoleksi vuodeksi. Morrison suunnitteli kirjoittavansa Pariisissa paljon ja tiedusteli kirjallisuusagenteiltaan näiden kiinnostusta omaelämäkertaansa. Pamela muutti Pariisiin edeltä ja Morrison maaliskuun alussa. Pariisissa Morrison teki kirjoittamisen lisäksi tuntikausien kävelylenkkejä kauniina pitämänsä kaupungin kaduilla.

Hän kävi etenkin sen maineikkaissa taidekohteissa kuten Louvren museossa ja Hôtel de Lauzunissa. Morrison ja Pamela ajelivat myös Ranskan viinimaiden halki ja kävivät Marokossa asti. Hänellä oli jo ideoita seuraavaa albumia varten. Hän oli ajanut partansa ja laihtunut hiukan, ja hänen tuttunsa sanoivat hänen näyttäneen paremmalta kuin pitkään aikaan. Viimeisinä elinpäivinään heinäkuun alussa Morrison oli ystäviensä mukaan ollut hyvin masentunut.

Kuolemaansa edeltäneenä perjantaina hän kävi Pamelan ja amerikkalaisen ystävänsä Alanin kanssa päivällisellä ja lähti sen jälkeen yksin katsomaan elokuvaa. Tiedot Morrisonin kuoleman yksityiskohdista perustuivat aluksi kokonaan Pamela Coursonin kertomukseen. Morrison oli hänen mukaansa oksentanut lauantain vastaisena yönä hieman verta ja mennyt kylpyyn. Pamela kertoi löytäneensä Morrisonin kylpyammeesta kuolleena viideltä lauantaiaamuna 3.

Virallinen kuolinsyy oli sydänhalvaus. Morrisonille ei tehty ruumiinavausta, ruumista ei ollut nähnyt monikaan, eikä mitään poliisiraporttia ollut tehty. Morrison haudattiin kuolemaansa seuraavan viikon keskiviikkona kuuluisalle Père-Lachaisen hautausmaalle Pariisiin. Kanava toimi vuosina Ohjelmia on mahdollista katsoa myös Ruudussa. Tämä artikkeli käsittelee televisiokanavaa. Sanan muita merkityksiä on lueteltu täsmennyssivulla.

Kanavaniput ja kanavat Suomen antenniverkossa. Nelonen Median televisiokanavat Vuonna perustetut televisiokanavat. Sivut, jotka käyttävät kaksinkertaisia argumentteja mallinekutsuissa Small-elementtiä käyttävät tietolaatikot Televisioon liittyvät artikkelit. Näkymät Lue Muokkaa Muokkaa wikitekstiä Näytä historia. Muilla kielillä Davvisámegiella English Svenska Muokkaa linkkejä. Sivua on viimeksi muutettu Wikipedia® on Wikimedia Foundationin rekisteröimä tavaramerkki.

Vaihda vapaalle aikaisemmin Omaa aikaa ja Tervetuloa oman ajan pariin. Jim D -dokumentit Kanadan rajalla Keho aseena Kenny vs.

Vuosina — Jimin ohjelmisto oli jaettu pääasiassa kuuteen aihealueeseen, jotka olivat tee-se-itse, matkalla, asiaviihdettä, dokumentit, sarjat ja game. Wikipedia® on Wikimedia Foundationin rekisteröimä tavaramerkki. Sen aikana Morrison kirjoitti pitkän tutkielman taidemaalari Hieronymus Boschista. Kesäkuussa Morrison oli mukana yhtyeen keikalla kitaristin sijaisena; soittotaidoton Morrison vain seisoi lavalla kitara kädessään, jotta yhtye olisi täysimiehinen ja saisi esiintymispalkkionsa. Morrison palasi Floridaan syyskuussa ja esitti tuomareille olevansa syytön. Croce meni naimisiin collegen-aikaisen tyttöystävänsä Ingrid Jacobsonin kanssa Vuoden alussa yhtyetoverit alkoivat huolestua Morrisonin jokapäiväisestä juopottelusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *